Noen dager er man mer inspirert enn andre…

Jeg skrev for en stund siden en artikkel på no.it.sikkerhet.diverse om hvorfor brannmurer er unødvendige for de aller fleste brukere. Artikkelen finner du her eller med din foretrukne njusklient.

La meg gjøre dette helt klart, en gang for alle:
Brannmurer er kjempenyttige verktøy. Akkurat slik det er med tannlegeborr. De har veldig nyttige bruksområder, men er ikke noe enhver fyr på gata trenger bare fordi han har tenner.

De tilfellene er brannmurer har noen effekt, overhodet, er relativt begrensede, og det er sjelden det angår den jevne bruker. Når den jevne bruker har et problem som bare kan løses gjennom installasjon av en brannmur så har den jevne bruker et så sært problem at de alvorlig bør vurdere en annen måte å jobbe rundt problemet. Kostnadene ved å implementere og drifte en brannmur er så enorme (gisp! hva sier han? disse er jo gratis overalt jo!) at det kanskje kan lønne seg å bytte jobb, flytte til et annet land og skaffe seg en ny familie og _likevel_ ha penger igjen til en ny pc.

Gratis brannmur sa du? Joda, og det har eksistert lenge. I Windows NT og etterfølgende systemer, inkludert Windows XP, har du hatt en brannmur i allefall i 10 år, innebygget og klar til bruk og særdeles effektiv. Til forskjell fra de fleste kommersielle tredjepartsbrannmurer er ikke denne heller særlig vanskelig å forholde seg til. Ingen logger, ingen konfigureringer, ingen kompliserte brukermanualer å forholde seg til.

Stikk hodet inn i Nettverksinnstillinger->Ditt nettkort->TCP/IP->Properties->Advanced->Options->TCP Filtering. Velg hvilke porte som skal være åpne, reboot, og vips er du i mål. Alt du trenger der ‘vanlige’ brukere påstår de trenger en brannmur. Helt gratis, i allefall så gratis som man kan få det på et kommersielt operativsystem.

Found this article valuable? Want to show your appreciation? Here are some options:

a) Click on the banners anywhere on the site to visit my blog's sponsors. They are all hand-picked and are selected based on providing great products and services to the SharePoint community.

b) Donate Bitcoins! I love Bitcoins, and you can donate if you'd like by clicking the button below.

c) Spread the word! Below, you should find links to sharing this article on your favorite social media sites. I'm an attention junkie, so sharing is caring in my book!

Pin It

Published by

Bjørn Furuknap

I previously did SharePoint. These days, I try new things to see where I can find the passion. If you have great ideas, cool projects, or is in general an awesome person, get in touch and we might find out together.

Leave a Reply

Your email address will not be published.