VG skriver i går om hvor ille det er med åpne trådløse nett i Oslo. Dette er visstnok et problem fordi it-eksperter tiltrukket kriminelle miljøer kan benytte disse nettene til å utføre ulumskheter.

Sludder og vås. Pølsevev. Åpne trådløse nettverk har lite eller ingenting med kriminalitet å gjøre i det hele tatt.

For det første, et WEP-sikret nettverk er noen tastetrykk unna å være tilgjengelig for alle uansett. IT-eksperter må antas å kjenne til verktøy som Airsnort som gjør knekking av WEP-kode til en lek. Dermed er ikke begrepet ‘lukket’ nettverk, i den grad man kan anta at WEP har noe med lukking å gjøre, noe mer sikret mot kriminell utnyttelse enn andre nettverk.

Det å lukke nettverkene sine gjør det kun vanskeligere for de som har legitime behov for tilgang til internett. De som har illegitime behov, for eksempel kriminelle, vet uansett hvordan de skal komme seg inn.

Jeg er stort sett tilhenger av åpen informasjon, så om du skulle ha interesse av å lære hvordan du knekker slike nettverk så er prosedyren omtrent som dette:
– Skaff deg et trådløstkort som støtter monitor-mode. Prism- eller Orinicokompatible kort funker greit.
– Last ned Airsnort og sett deg inn i hvordan det funker. Kjør, knekk, lather, rince, repeat.
Om nødvendig kan du gå forbi MAC-filtrering ved å endre en innstilling i registeret i Windows, men for å luke ut de som egentlig ikke gidder å lære seg noe så vil jeg bare henvise til Google for info om hvordan du gjør det.

Så vanskelig er det, derfor bør man ikke anta at kriminelle ikke klarer dette.

Jeg benytter trådløse nettverk stadig vekk, også til å sende sensitiv informasjon. Jeg sender gladelig mine übersensitive passord over åpne nett, fordi jeg gjør det på en sikker måte. Dette oppnår jeg ved å ha ende-til-ende krytpering, for eksempel gjennom VPN-forbindelser eller med protokoller som krypterer informasjon fra ende til ende.

Lukking av trådløse nettverk med WEP og MAC-filtrering er ikke effektivt på noe nivå. Er du ikke villig til å sikre dataene dine som om nettet var åpent bør du ikke bruke trådløse nett i det hele tatt.

Found this article valuable? Want to show your appreciation? Here are some options:

a) Click on the banners anywhere on the site to visit my blog's sponsors. They are all hand-picked and are selected based on providing great products and services to the SharePoint community.

b) Donate Bitcoins! I love Bitcoins, and you can donate if you'd like by clicking the button below.

c) Spread the word! Below, you should find links to sharing this article on your favorite social media sites. I'm an attention junkie, so sharing is caring in my book!

Pin It

Published by

Bjørn Furuknap

I previously did SharePoint. These days, I try new things to see where I can find the passion. If you have great ideas, cool projects, or is in general an awesome person, get in touch and we might find out together.

Leave a Reply

Your email address will not be published.