Om Sony og sånn…

Det er veldig nyttig det som har skjedd med Sony. For dere som ikke vet hva dette dreier seg om så er saken at Sony på sine musikkcder har inkludert et såkalt rootkit, som i praksis åpner maskinen din for at eksterne brukere kan få kontroll over den. Dette har de gjort for å skjule sine egne kopibeskyttelsesmekanismer, og de har gjort det i over 1 år. Bruce Schneier har forresten er grei oppsummering her, men ikke være sjenert, bruk gjerne din tid til å sette deg inn i resten.

Det er nyttig det som skjer med Sony på samme måte som det er nyttig at en eller annen orm sprer seg og herper opp arbeidet til millioner av mennesker. Dette _burde_ være noe som får den jevne bruker til å åpne øynene for hvor sårbar man er dersom man ikke bruker det lille som skal til for å bli vesentlig sikrere.

Jeg tenkte å avsløre den virkelig store hemmeligheten innenfor sikkerhet. Dette er en hemmelighet som vil slå mange av de store sikkerhetsselskapene konkurs, som vil ruinere en stor del av konsulentene innen sikkerhetsbransjen og som vil snu opp ned på bildet av sikkerhet på internett. Hemmeligheten bak hvordan man kan være sikker innenfor IT.

Er du klar? Sitt ned, dette kan bli for kraftig for sarte sjeler.

Den store hemmeligheten bak hvordan jeg selv og svært mange andre klarer å forbli sikre på nett, på tross av at vi verken har antivirus, brannmurer, kjører det siste hotteste innenfor antispyware eller bruker ukesvis hver dag på å nilese hver eneste logfil som eksisterer er…

…vel, en del av hemmeligheten er tålmodighet og vilje til å bruke den tiden som kreves, så som en første del av å lære deg hvordan du er sikker så kan du vente en stund, til jeg har lyst til å poste svaret, eller til du har funnet ut svaret på egenhånd.

Found this article valuable? Want to show your appreciation? Here are some options:

a) Click on the banners anywhere on the site to visit my blog's sponsors. They are all hand-picked and are selected based on providing great products and services to the SharePoint community.

b) Donate Bitcoins! I love Bitcoins, and you can donate if you'd like by clicking the button below.

c) Spread the word! Below, you should find links to sharing this article on your favorite social media sites. I'm an attention junkie, so sharing is caring in my book!

Pin It

Published by

Bjørn Furuknap

I previously did SharePoint. These days, I try new things to see where I can find the passion. If you have great ideas, cool projects, or is in general an awesome person, get in touch and we might find out together.

Leave a Reply

Your email address will not be published.