Så har jeg blitt SharePoint-nerd, da…

Snakket med en kompis i dag angående at jeg har startet et nytt firma (NittiTre, http://www.nittitre.no/ som er oppe i midten av desember). Vi har kjent hverandre i mange år og han vet nok om meg til å vite hva han snakker om.

Vi pratet om hvordan noen mennesker, både ham og jeg inkludert, alltid blir nerder, uansett hva vi finner på. Alle kan bli it-nerd, mat-nerd, bil-nerd, spill-nerd, men ikke alle blir nerd om alt de bruker noe tid på.

Nå senest er det SharePoint som gjelder for meg. Sammen med noen gode venner har jeg startet et nytt firma, det vil si, jeg startet det og har overlatt alt til de andre fordi jeg hater dypt og inderlig å drive butikk.

Uansett, nå slår det meg at jeg absolutt digger alt jeg kommer over av SharePoint. Jeg leser timesvis hver dag, teknikker, best practices, webcasts, en haug med greier, ikke fordi jeg ikke kan det jeg skal kunne, men fordi det er så forbanna interessant. Jeg lærer minst en virkelig imponerende ting hver dag og føler at jeg blir hekta på neste rush av imponering.

Eller annen kunnskap. Wikipedia er productivity-killer langt verre enn FaceBook, YouTube og Desktop Tower Defense tilsammen. Jeg bare ramla innom en mer eller mindre tilfeldig artikkel om Thelema her om dagen og klikket, klok av skade, bare på det jeg absolutt måtte vite mer om. Etter ca. 4 timer hadde jeg vært innom alt fra Stanley Kubrick, til Beowulf, til CD-rom standarder, til Toyota RX-8. Fortsatt bare ting jeg absolutt måtte vite noe om, ikke alt det jeg gjerne kunne tenkt meg å undersøke videre, sånn når jeg hadde tid. På det meste var det sikkert 100 tabs oppe i IE, det tok i allefall langt over 1 minutt å stenge IE når jeg innså at klokka var 0500 og jeg hadde møter neste dag.

Jeg har aldri vært spillavhengig. Det vil si, jeg spiller mye, men jeg kan legge det vekk når jeg må. Jeg har aldri spilt pengespill annet enn for å teste, og vi snakker om maks en hundrings tilsammen i løpet av livet, tenker jeg. Kanskje unntatt knipsekassene på 80-tallet, de var dritkule. Har prøvd poker og en-armede kjeltringer, men aldri skjønt poenget. Lotto er skatt på dårlige mattekunnskaper.

Jeg er dog informasjonsjunkie. Virkelig dypt og hardt. Får jeg ikke rushet av ny kunnskap blir jeg slapp og i dårlig humør. Bare en ny dose med wikipedia kan få meg på beina igjen, men når jeg er ferdig er det en tom følelse, når jeg innser at jeg er infoman…

Found this article valuable? Want to show your appreciation? Here are some options:

a) Click on the banners anywhere on the site to visit my blog's sponsors. They are all hand-picked and are selected based on providing great products and services to the SharePoint community.

b) Donate Bitcoins! I love Bitcoins, and you can donate if you'd like by clicking the button below.

c) Spread the word! Below, you should find links to sharing this article on your favorite social media sites. I'm an attention junkie, so sharing is caring in my book!

Pin It

Published by

Bjørn Furuknap

I previously did SharePoint. These days, I try new things to see where I can find the passion. If you have great ideas, cool projects, or is in general an awesome person, get in touch and we might find out together.

One thought on “”

  1. Jeg kjente ikke til Desktop TD. Takk skarru faen meg ha 😛

    Men for all del, problemet med wikipedia er velkjent. Det er t.o.m. laget tegneserier om det: http://xkcd.com/214/

    – haakon (som for tiden er i ferd med å bli både programmeringsspråk-nerd og spillprogrammerings-nerd)

Leave a Reply

Your email address will not be published.